Hospice Smelnehaven

Als sterven dichtbij komt….

De meeste mensen zullen, wanneer je hen vraagt waar ze het liefst de laatste dagen van hun leven willen doorbrengen, antwoorden: ‘Thuis, in mijn eigen vertrouwde omgeving’.  Maar thuis sterven blijkt soms moeilijk of onmogelijk omdat er niet voldoende mantelzorgers, familieleden of vrienden, beschikbaar zijn. 

‘Smelnehaven Hospice en Thuisondersteuning’ in Drachten biedt in de thuissituatie aanvullende mantelzorg. Dit betekent dat goed opgeleide vrijwilligers aandacht, praktische en liefdevolle ondersteuning geven aan terminaal zieke mensen en hun naasten. Overdag, ’s avonds of  ’s nachts. Zo krijgt de mantelzorger de gelegenheid even rust te nemen, boodschappen te doen of de mogelijkheid om een nacht goed te kunnen slapen.

Wanneer de verzorging thuis niet meer mogelijk is, biedt het hospice een goed alternatief. Er zijn vijf mooie gastenkamers waar men met eigen spullen een ‘bijna thuis’ kan creëren. Ook hier zijn de vrijwilligers actief, samen met huisarts en collega's van de thuiszorgorganisatie. Zij geven aan de gasten zorg, die gericht is op aandacht, geborgenheid en een zo goed mogelijk kwaliteit van leven. Het Hospice is voor zowel de gast als de familie een veilige haven waar men in alle rust de laatste levensfase samen kan afsluiten.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: www.vptzzofriesland.nl

Wil jij graag vrijwilliger bij ons worden in ons Hospice Smelnehaven of bij onze thuisondersteuning? Of twijfel je nog en heb je vragen? Tijdens de inspiratiedagen vertellen wij je er graag meer over, we zouden graag met je in contact komen!

 

Hospice Smelnehaven
Het Zuid 20 9203 TD Drachten